Geachte bezoeker,

We vinden het leuk dat U de site www.sabels.net heeft gevonden!
Deze website over Nederlandse sabels bestaat inmiddels al weer 10 jaar en is opgestart op initiatief van Rob (53 jaar) en Albert (52 jaar) uit Amersfoort.

Wat biedt deze website U?

Vanuit de wens om steeds meer te weten te komen over het historische verhaal achter militaire voorwerpen kwam ook de wens om informatie te verstrekken aan iedereen die dit kan gebruiken. We hebben er voor gekozen om dit via internet te doen.
Het internet is een prachtig alternatief voor een museumgebouw. Via gedetailleerde fotografie kan heel veel moois worden getoond. We zijn via dit online museum altijd open en U hoeft er niet voor te reizen!
Via deze website geven we u informatie over blanke wapens (sabels, degens, ponjaards e.d.). Wellicht kunt U dat gebruiken ter identificatie van een sabel van een vorige generatie. We willen stimuleren dat oude voorwerpen goed bewaard worden en niet verloren gaan. Het liefst met de complete historie er bij - dus niet alleen het voorwerp maar ook informatie over de persoon van wie het was. Deze historie bewaren we voor de toekomst.

Wij bedanken... 

Deze website is mede mogelijk gemaakt met hulp van enkele andere musea en deskundigen op het vlak van blanke wapens, die beschikken over uitgebreide kennis op dit gebied.
Wij bedanken:

Contact
Als u vragen heeft dan kunt u ons mailen of bellen. Wij vinden met name de vragen over sabels die tot nu toe binnen zijn gekomen erg interessant en we leren er zelf ook weer van. Soms voegen we informatie toe aan onze site op basis van de informatie die we via de mail krijgen.

Namens www.sabels.net
Albert en Rob
Amersfoort
email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.