MILITAIRE MUSEA

 

 Cavalerie museum Amersfoort
Het Cavalerie Museum in mijn woonplaats Amersfoort. Prachtig museum met veel ceremonieel, vele sabels en prachtige oude voertuigen. Je moet ze echt bezoeken, want op hun website is weinig te vinden en heeft oud nieuws.

 Legermuseum
Hét museum van de nederlandse militaire historie. Het Legermuseum is momenteel gesloten om zich voor te bereiden op de verhuizing naar Soesterberg en de fusie met het Militair Luchtvaart Museum tot het Nationaal Militair Museum.

 

 


OVERIGE VERZAMELINGEN

 

 Vinkhuijzen Collection
De collectie van Vinkhuijzen. Een uitgebreide online verzameling van honderden oude tekeningen van militairen en sabels. De periode vanaf de Bataafse periode is erg interessant.
Vinkhuijzen Collection


 Politiemuseum Apeldoorn 
Site van het politiemuseum. Als je op 'sabel' zoekt dan kun je zien wat zij hebben. Er zitten niet alleen politiesabels bij maar ook militaire. Helaas zijn foto's en beschrijvingen enigszins onduidelijk.

 Politiemuseum Zaandam
Bijzonder leuk politiemuseum. Vele prachtige oude uniformen en sabels in de collectie van rijksveldwacht, rijkspolitie, gemeentepolitie, marechaussee. Zeer de moeite waard om te bezoeken.

 Nederlandse vereniging van wapenverzamelaars
Vereniging die beurzen en tentoonstellingen organiseert op het gebied van vrijgestelde wapens, waaronder blanke wapens.

 Geheugen van Nederland
Prachtige website waarop heel veel historie van Nederland te vinden is. Als je zoekt op bijvoorbeeld 'sabel' dan zie je veel plaatjes en sabels.

 NL Leger 1939-1945
Mooie website over het Nederlandse Leger tijdens Mobilisatie en Meidagen 1940.

 

 


 

OVERIGE INFORMATIE 

 

 Old Swords
Engelstalige website met historische informatie over sabels wereldwijd. Uitgebreide database met duizenden sabels, bedoeld voor zowel verzamelaars als voor handelaren.